Kunsthuis Den Visch

Marc Verbruggen en Lieve Vandycke stellen in Kunsthuis Den Visch hun eigen werken tentoon. Je vindt er keramische objecten, sculpturen en design juwelen.

Reeds jaren wordt het werk van Marc Verbruggen voornamelijk bepaald door een serie portretten. Het zijn geen realistische werken, maar ze representeren persoonlijke emoties, gevoelens en noden. De objecten zijn uit aarde gewonnen. Soms lijkt het eerder hout, maar dan als wrakhout, waar zee, wind en zand mee hebben gespeeld en nu verweerd en geleefd aanspoelt. Gevormd, gekerfd en in vuur gebrand vertellen ze van een verleden, verwijzen zijn sculpturen naar iets wat we niet kunnen vatten. We denken te herkennen maar worden toch weer verrast: een reis langs vormen, structuren, kleur... tastbaar en onvoorspelbaar.

De gouden en zilveren juwelen van Lieve Vandycke zijn volledig handgemaakt en uniek. Vandycke werkt grotendeels in opdracht aan haar juwelen waarbij ritme en beweging centraal staan.

Kunsthuis Den Visch is gevestigd in een voormalig café annex viswinkel in het Kalfortdorp nr. 21. Het huis is te bezichtigen na afspraak op telefoon of fax +32 3 899 21 93 of e-mail.

Meer informatie vind je op de website van Kunsthuis Den Visch.