Maria-ommegang Kalfort

Rond 1600 trokken de Kalfortenaren voor het eerst in processie door hun dorp met het beeld van Onze-Lieve-Vrouw ten Traan, dat in de plaatselijke kapel werd vereerd en aangeroepen tegen oogziektes en heesheid.

Vierhonderd jaar later is de traditie nog altijd springlevend. In 1988 werd de processie volledig vernieuwd en omgevormd tot een stijlvolle Maria-ommegang, rijk en afwisselend van inhoud.

De Maria-ommegang vindt elk jaar plaats op de tweede zondag na 15 augustus. Vanaf de vrijdag ervoor tot de zondag erna komen nog steeds duizenden bedevaarders naar Kalfort om Onze-Lieve-Vrouw ten Traan te vereren.

DE MARIA-OMMEGANG 2024 VINDT PLAATS OP ZONDAG 25 AUGUSTUS OM 14U.

 

Blik terug op onze vorige editie...

 

In de namiddag werd de dorpshuistuin omgetoverd tot een dorpsplein tijdens een volkskermis rond 1920. Iedereen kon er komen zingen en dansen. Ook voor kinderen was animatie voorzien. En het lokale Circus Libot was van de partij met een komisch optreden! Dit alles met een hapje eten en een goeie kermispint. Lees hier de Kalfortse editie van het Nieuwsblad van het kanton Puers van 1920!

Lees meer

Kalfort

Meer over Kalfort

Wil je meer weten over het dorp Kalfort, waar de ommegang zich afspeelt. Bekijk dan de website.

Fotogallerij

Fotogalerij

Bekijk foto's van de laatste edities van de ommegang.

Contuct Us

Contacteer ons

Wil je meer weten over de ommegang? Wil je graag meestappen in de volgende editie? Wil je de ommegang financieel steunen? Neem dan contact met ons op!