Vooraan op de foto zitten de moeders van het bruidspaar: links Louise Rousseau (weduwe Charel Seghers) en rechts Sidonie Calewaerts (weduwe Waegemans-Rosiers). Verder zittend vooraan twee tantes van Florence: links Lien Seghers en rechts Cato Seghers. Deze waren getrouwd met twee broers, eveneens van de Kleine Amer van de hoeve van Lijsters vooraan in de Vijverstraat. Staan recht langs de kant van de bruid Florence: de zussen van Florence Marie en Pauline Seghers en de twee broeders van Victor, Juleke en x Waegemans-Rosiers. Broer Jules Seghers staat achter Victor. Links op de foto staan drie familieleden van de kant Rousseau: Benoit en Sooi Rousseau, nonkels van de bruid plus Netteke, de echtgenote van Sooi Rousseau. De vrouw tussen Netteke en Jules Seghers is Leontien Ilegems van Potbakkers, dochter van Florent Ilegems, bijgenaamd de Ges (van Ilege’m’s). De Ges was een naaste buur van Charel Seghers en peter geweest van de bruid Florence. De familie Ilegems of die van Potbakkers woonden op de Prieelhoeve (een voormalige eigendom van de paters van Coolhem) en hadden daar achter in de hof een potbakkerij. Leontine Ilegems, van Potbakkers, was de vrouw van fotograaf Jefke Vandenhoute.
Houtsnede van Jan Verheyden uit het boek 'Fluppe Vennes' van Richard Dewachter
De put werd uitgegraven voor het vullen van de kil. V.l.n.r. Danny D'Hondt, Jan Moens, Daniël Maes, Benny Jacobs, Luc Maes, Walter Daems en Hans Van Assche
Houtsnede van Jan Verheyden uit het boek 'Fluppe Vennes' van Richard Dewachter
De oudste losplaats op de Kleine Amer was die van Charel Seghers. Ze ging terug tot de achttiende eeuw. Het was Jacobus Vertongen uit Liezele die hier voor zijn dochter Joanna Isabella en schoonzoon Jan Hendrik Seghers een hoeve bouwde. In 1760 werd een kil met loskaai aangelegd, beter bekend als de Nieuwe Amer. De oprichters werden opgevolgd door Jan Seghers en Joanna Catharina Cuyckens uit Oppuurs in tweede en door Philip (Fluppe Seghers) en Anna Maria Rottiers uit Puurs in derde generatie. Bij het begin van de 20ste eeuw waren Carolus Ludovicus (Charel Seghers)-Ludovica Rousseau uit Sint-Amands de uitbaters en in de vijfde en laatste generatie Jules Seghers-Florentina Verheyden uit Breendonk. Op de kaai van Seghers werd vooral stadsmest gelost, dat werd opgehaald door boeren en tuinbouwers. Bestelde steenkolen werden aan huis geleverd door vrachtvoerders.
In het huis, waar Richard Dewachter zijn novelle 'Fluppe Vennes' liet afspelen (en dat in 1998 beschermd monument werd), woonde later Maria Seghers (dochter van Jules Seghers) en Raymond Van Assche (1927-2019). Zij waren de ouders van Annemie, Jan, Pol, Hilde, Mark en Hans. Raymond en Maria restaureerden het huis waarin hun familie generaties lang had gewoond. Raymond was algemene directeur van de interne audit bij Kredietbank. Hij was medestichter van Kunstkring Het Vierkant en van het Centrum voor Muziekinstrumentenbouw (waarvan hij ook de eerste voorzitter was). Hij werd medebezieler van Kom op tegen Kanker.