De twee dochters traden in bij de zusters van Liefde. Maria werd Zuster Hilonie (1889-1976), Helena werd Zuster Mafalda (1890-1982). Jeannette (1887-1974), meter van de klok van Onze-Lieve-Vrouw-ten-Traan, ontbreekt op de foto. Alfons was op het ogenblik dat de foto werd genomen vermoedelijk reeds gesneuveld
Alfons, zoon van Désiré en Eugeen en Jan Frans, zonen van Henri, waren soldaat in de Groote Oorlog. Alfons zou niet terugkeren
Vóór 1920 was dit de Coolhemdreef, de straat die liep van Coolhem naar de Lichterstraat, en waaraan we de spreuk “Met Kalfort kermis zit de winter in de Coolhemdreef” te danken hebben. In 1920 kreeg een deel van de Coolhemdreef de naam Alfons Meersmansdreef, dichtbij het geboortehuis van één van de Kalfortse gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog.
Alfons Meersmans (1894-1918) was de zoon van Desiré Meersmans (1861-1954) en Maria Van Assche (1865-+). Hij was pas twintig toen de oorlog uitbrak en hij werd ingedeeld als soldaat bij het 2de regiment genie. Hij sneuvelde op het einde van de oorlog op het slagveld te Beveren-aan-de-IJzer op 17 juni 1918. Hiervan werd 's anderendaags aangifte gedaan door twee onderofficieren van het Belgisch leger te velde in dienst van het krijgsgasthuis aldaar. De officiële overlijdensakte werd in Puurs ingeschreven op 21 juni 1924. Alfons Meersmans werd begraven op het militair kerkhof in De Panne.
Zijn vader Desiré Meersmans was landbouwer, koopman in vlas en herbergier. Twee van zijn dochters traden in het klooster. Dochter Jeannette bleef ongehuwd en bleef voor haar vader zorgen.
In 1920 werden drie straten in Kalfort genoemd naar een gesneuvelde uit de Eerste Wereldoorlog.
1. Ken ze alle drie?
2. Weet je hoe de drie straten vroeger werden genoemd?
3. Er zijn nog twee plaatsen waar je de namen van de drie gesneuvelden vindt. Weet je de welke?