Eerder had Jos een triporteur waarin hij een hond inspande
Bij het begin van de eeuw haalde de bevolking melk bij de boeren. Na de eerste oorlog werd melk aan huis gebracht door een melkboer. Die deed zijn melkronde met een hondenkar of een triporteur (een bakfiets op drie wielen), later met een auto. Melkboeren verdwenen door de opkomst van de supermarkten.
Jos Pepermans of Jos Rikskes (1909-1990) en zijn vrouw Jeanne Rottiers (‘dikke Jeanne’) (1915-1995) kwamen wonen in nummer 57 en startten hier hun zuivelhandel. Naast melk kon men er ook eieren, boter en kaas kopen. De melktoer van Jos werd na zijn pensioen overgenomen door Julien Cloostermans, later door Fons Cools (1932-2009) uit de Lichterstraat, die tot zijn pensioengerechtigde leeftijd melk aan huis bracht.
Jos was tubaspeler, eerst bij de harmonie Concordia (de pompiers), maar hij maakte mee de overstap naar de gefusioneerde harmonie Concordiavrienden, waar hij lange tijd bestuurslid was. Hij werd vereremerkt met verschillende burgerlijke en muzikale Eretekens, waaronder de speciale penning vanwege de gemeenschapsminister van Cultuur. Jos en Jeanne hadden twee kinderen, Frans (1943-1988) en Jan, die beiden ook muzikant waren. Frans oefende diverse functies uit in het dorpsleven: groepsleider van chiro Kalfort, secretaris van de Concordiavrienden, secretaris-schatbewaarder van het jaarmarktcomité, medestichter-lid van de Loopronde. Allemansvriend Frans overleed op jonge leeftijd. Hij had een slechte gezondheid, wat niet verbeterde door het roken van zware Groene Michel-sigaretten.